latinica  ћирилица
14/06/2019 |  15:26 ⇒ 20:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Нови роман Вање Булића "Теодорин прстен"

Ако је судити према потражњи најновијег романа Вање Булића "Теодорин прстен", Лагуна је добила још један бестселер јер се Булићеви романи који су спој историје и криминалистичког заплета одлично продају.
Књига "Теодорин прстен" Вање Булића - Фото: илустрација
Књига "Теодорин прстен" Вање БулићаФото: илустрација

Вања Булић угледни новинар, уредник, писац сценарија, водитељ емисија, писац 17 књига “открио је златни рудник“ након посјете Хиландару која га је инспирисала да напише свој први роман у коме је главни јунак новинар али и детектив Новак Ивановић, а заплет се врти око некод историјског документа из српске средњовјековне историје.

Роман "Теодорин прстен" као што наслов каже бави се потрагом за прстеном Теодоре Немањић, мајке цара Душана, и ово је прилика да се Булићев инспектор Новак Ивановиоћ поново ангажује.

Званична промоција романа биће одржана 20. јуна у 18 сати у кафеу књижаре Делфи у СКЦ. О књизи ће поред аутора,, говорити и историчар Чедомир Антић и директор Лагуне Дејан Папић. Одломке из књиге читаће глумац Драган Вујић Вујке.

У новом трилеру Вање Булића “Теодорин прстен“ припремајући се за модну ревију на којој ће манекенке носити и средњовековни српски накит, новинар Новак Ивановић одлази у манастир Бањску и обилази рушевине рударског града Ново Брдо. Тамо назире дио страшне тајне и старе легенде о прстену византијске принцезе и потом српске краљице Теодоре, мајке цара Душана Силног: умријеће брзо свако ко га стави на руку!