latinica  ћирилица
14/06/2019 |  15:32 | Аутор: СРНА

Вучић - Чен: Односи двије државе на историјском нивоу

Предсједник Србије Александар Вучић и амбасадор Кине Чен Бо данас су констатовали да су односи двије земље достигле свеобухватно стратешко партнерство и да су на највишем нивоу у историји.
Вучић са Чен Бо (Фото:Танјуг/Зоран Жестић) -
Вучић са Чен Бо (Фото:Танјуг/Зоран Жестић)

Они су размотрили реализацију заједничких пројеката, изразивши задовољство њиховим напретком, посебно пословањем великих кинеских инвестиција, попут "Железаре Смедерево" и Рударско-топионичарског басена Бор.

Вучић је рекао да је увјерен да ће билатерални односи наставити да напредују кроз интензиван политички дијалог и разноврсну економску сарадњу, саопштила је Служба предсједника Србије за сарадњу са медијима.

Он је изразио велику захвалност предсједнику Кине Си Ђинпингу што је Србија дио иницијативе "Појас и пут", за коју је рекао да ће, кроз међусобно повезивање, допринијети развоју свих земаља учесница.

Чен је нагласила да српско-кинески односи брзо напредују управо захваљујући пажњи коју им придају двојица предсједника, те је изразила задовољство великим резултатима сарадње у првој половини ове године.