latinica  ћирилица
14/06/2019 |  16:43 ⇒ 18:35 | Аутор: klix.ba

Бихаћка полиција у двије куће пронашла близу 300 миграната (ВИДЕО)

Укупно 282 мигранта пронађена су у двије породичне куће у Бихаћу током данашње акције МУП-а Унско-санског кантона и и Кантоналне управе за инпекцијске послове. Сви мигранти су пребачени на локалитет Вучјак гдје локалне власти планирају направити велики миграциони центар.
Пронађени мигранти (Фото:RTV USK) -
Пронађени мигранти (Фото:RTV USK)

Према ријечима портпарола МУП-а УСК Алета Шиљдедића током акције су повријеђена четири полицајца, јер су неки мигранти пружали отпор приликом "деложације".

- У првој кући боравило је 180 особа, а у другој 102 мигранта - рекао је Шиљдедић за Klix.ba.

Инспектори су запечатили објекте гдје је боравило близу три стотине миграната, а власници кућа ће бити санкционисани. Већ сутра се настављају исте активности с обзиром да на подручју Унско-санског кантона постоје стотине објеката гдје илегално бораве мигранти.

- То ће трајати данима. Полиција ће превозити мигранте до Вучјака гдје су постављени шатори. Надамо се да ће се убрзо званично оформити камп и да ће заштитарске агенције преузети осигурање, јер ми не можемо бити на свим локацијама - додао је Шиљдедић.

Министар МУП-а Унско-санског кантона Нермин Кљајић данас је потврдио да су на Вучјаку осигурани шатори, вода, храна и медицинска помоћ мигрантима. Из градске организације Црвеног крста потврђен је максимални ангажман и спремност за пријем неколико стотина особа на Вучјак.

Мигранти су до Вучјака превезени у аутобусима и полицијским возилима.

Приликом претреса кућа пронађен је велики број предмета за које се сматра да су кориштени у тучњавама и другим инцидентима који су забиљежени протеклих дана.

Повезане вијести:

Мигранти у Бихаћу напали полицију током претреса куће