latinica  ћирилица
14/06/2019 |  21:25 ⇒ 15/06/2019 | 10:02 | Аутор: РТРС

Додик: Градимо Бањалуку по мјери нашег народа и наше културе (ФОТО/ВИДЕО)

Заједно смо радили свих ових ових година да Баналука изгледа на понос свих нас. Правимо лијеп град по мјери нашег народа и наше културе и за све људе који живе у овом граду, рекао је предсједавајући предсједништва БиХ Милорад Додик током церемоније отварања новог моста у Бањалуци.

- Радећи у политици научио сам да вриједи само оно што оставите иза себе,а овај мост је нешто што ће остати Бањалучанима - рекао је Додик. 

Истакао је да је договорио са градоначелником Игором Радојичићем да се овај мост зове "Бањалука мост".

- Надам се да ће то тако и бити. Захваљујем управи Града и свим људима који су омогућили да овај мост буде направљен на задовољство свих нас - закључио је Додик.

Додик је нагласио да ће настојати, заједно са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем, да у наредном периоду буду изграђени и нови фудбалски стадион, нова функционална спортска дворана, концертна дворана и нова зграда НСРС која ће бити понос Српске као што је то сада зграда Владе Српске.

Додик је изразио захвалност предсједнику Народне скупштине Недељку Чубриловићу који је још као министар заједно улагао напор да Бањалука изгледа све боље, као и премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу као човјеку који упорно подржава сваки развојни процес и пројекат овог града.

Бањалука се гради, с поносом је рекао радоначелник Игор Радојичић и појаснио симболику 14. јуна, када је први пут прије 62 године издата прва грађевинска дозвола.

- Бањалука овом мостом добија праву повезницу Источног и Западног транзита - додао је Радојичић и појаснио како се увезују саобраћајнице у граду.

Бањалука мост (Фото: РТРС)

 - У наредне три године завршавамо ове пројекте и улазимо у нове радове и градимо нове мостове, међу којима је и нови Градски мост за који се надам да ћеми почети градити идуће године. Читав наш живот је хватање друге обале - закључио је градоначелник, цитирајући великог Андрића.

Свечаном отварању присуствовали су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, премијер Српске Радован Вишковић, министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Повезане вијести:

Свечано отворен нови мост у Бањалуци (ФОТО)

Бањалука мост
Фото: РТРС

Бањалука мост
Фото: РТРС

Бањалука мост
Фото: РТРС

Бањалука мост
Фото: РТРС

Бањалука мост
Фото: РТРС

Бањалука мост
Фото: РТРС