latinica  ћирилица
15/06/2019 |  10:17 | Аутор: СРНА

"Хенкел" у Билећи испунио планирану производњу

Фабрика "Хенкел" у Билећи за првих пет мјесеци ове године испунила је план производње, чиме је наставила добру праксу из прошле године, рекао је Срни Саво Рикало, директор ове фабрике која се бави производњом сувих цементних производа за лијепљење плочица и фасада познатог бренда "Цересит".
Билећа - фабрика "Хенкел" - Фото: СРНА
Билећа - фабрика "Хенкел"Фото: СРНА

- У прошлој години оправдали смо сва очекивања и испунили план, а са добром праксом смо наставили и ове године, па је у првих пет мјесеци испуњена планирана производња, а тежимо да тако и остане - каже Рикало.

Он истиче да из Фабрике "Хенкел" у Билећи цеметним производима снабдијевају тржиште БиХ, али и Хрватске, Црне Горе и Албаније.

Директор "Хенкела" каже да на производној локацији ове фабрике у Билећи ради двадесетак радника, а проширење капацитета директно зависи од потреба тржишта које снабдијевају.

Он је оцијенио да је географски положај Билеће изузетно погодан за пословање "Хенкела" с обзиром да је тржиште гдје се пласирају производи близу, а фабрика је у непосредној близини каменолома из кога добијају базну сировину за производе.

- У Билећи се налази добављач веома важне сировине - мљевеног калцијум карбоната, док мањи дио потребних сировина увозимо из иностранства - каже Рикало.

Он напомиње да корпоративна култура пословања ове компаније широм свијета, па тако и у БиХ, подразумијева друштвено одговорно пословање, а воде рачуна и о очувању животне средине.

- Фабрика у Билећи је саграђена према свим стандардима одрживог пословања и испуњава све норме са циљем очувања животне средине, као што су на примјер улагање у филтерске јединице за пречишћавање ваздуха и воде, као и одвајање папирног, најлонског, дрвеног, грађевинског и електронског отпада - навео је Рикало.

Он је подсјетио да је компанија "Хенкел" у Билећи инвестиција вриједна девет милиона евра, те изразио увјерење да успјешно пословање ове фабрике од 2015. године, када је основана, до данас доприноси укупном развоју економије Билеће.