latinica  ћирилица
15/06/2019 |  11:08 | Аутор: СРНА

Беч: Промовисана монографија о вјерским објектима националних мањина у Српској

У Бечу је промовисана монографија "Вјерски објекти националних мањина у Републици Српској" у организацији Представништва Републике Српске у Аустрији.
Беч - монографија "Вјерски објекти националних мањина у Републици Српској" - Фото: СРНА
Беч - монографија "Вјерски објекти националних мањина у Републици Српској"Фото: СРНА

У вишејезичном издању монографије приказани су долазак националних мањина на ове просторе, структура становништва, живот и рад националних мањина, законодавни оквир и употреба језика националних мањина, као и вјерски објекти националних мањина у Републици Српској и вјерски објекти националних мањина у функцији промоције туризма, саопштено је из Представништва Српске у Аустрији.

Шеф Представништва Младен Филиповић рекао је да настављају активности на промоцији Републике Српске, као и да се нада будућој сарадњи са ауторима.

Он је изразио задовољство што је публика имала прилику да добије информација о националним мањинама из периода Аустроугарске.

На промоцији, која је одржана 13. јуна, говорили су аутори монографије Љубиша Прерадовић, Милијана Окиљ, Мирослав Малиновић и Гордана Прерадовић који су присутнима представили садржај публикације, као и то како су се одвијали истраживачки рад, обрада података и припрема издања, а говорили су и о плановима за наредни период.