latinica  ћирилица
15/06/2019 |  15:37 | Аутор: СРНА

Путин: Обновити повјерење и наћи рјешење за трговинске спорове

Руски предсједник Владимир Путин данас је у обраћању на самиту чланица Конференције за интеракцију и градњу повјерења у Азији /ЦИЦА/ у Душанбеу указао на неопходност обнове повјерења међу државама због глобалне трговине и на проналазак начина за рјешење трговинских спорова.
Владимир Путин (Фото: ©Sputnik / Ramil Sidtikov) -
Владимир Путин (Фото: ©Sputnik / Ramil Sidtikov)

- На жалост, трговински ратови бијесне широм свијета. У току је и насилничко понашање и покушаји да се уклони конкуренција путем непоштених метода. Наши колективни напори да се пронађе излаз из ове ситуације данас су потребни као никад до сада - нагласио је Путин.

Он је истакао да је неопходно обновити повјерење и установити регулативе за поштену економску сарадњу, преноси руска новинска агенција ТАСС.

Руски предсједник је подсјетио да је овај проблем помињан и на Међународном економском форуму одржаном у Санкт Петербургу од 6. до 8. јуна.

Путин је указао и на сарадњу између азијских држава, напомињући да је тај регион један од покретача глобалног економског раста, те додао да је Русија обратила посебну пажњу на ту сарадњу.