latinica  ћирилица
15/06/2019 |  17:24 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Додик поново изабран за предсједника СНСД-а

Република Српска, предвођена Савезом независних социјалдемократа и њеним коалиционим партнерима, најстабилнији је дио БиХ, поручио је лидер СНСД-а Милорад Додик на 6. сабору странке, на којем је поново изабран за њеног предсједника. Изгласан је нови сазив Главног одбора. Додик је поручио да је Српска институционално, финансијски и политички стабилна, и да ће предвођена овом партијом и коалицијом, и даље радити на њеном јачању и развоју.

Политика Савеза независних социјалдемократа заснована је на стабилизацији, јачању и развоју Републике Српске и главни циљ је очување мира, каже предсједник СНСД-а Милорад Додик. Истиче да ова странка на изборима побјеђује од 2006. године, а након посљедњег сабора прије четири године, успјешнија је и јача за 20.000 нових чланова.

- Заједно ћемо радити на остваривању наших циљева који су познати. СНСД остаје снага Републике Српске и њеног народа - поручио је Додик.

На Сабору је усвојено пет декларација, које се односе на економски развој, демографију и положај младих, статус Срба у ФБиХ, образовање и дигитализацију и усвојен нови Статут. СНСД жели да настави континуитет побједа на свим нивоима на наредним изборима, каже Додик.

- БиХ се мора вратити изворном Дејтону, а не да се овдје мрцваримо. Остајемо привржени конституисању органа на нивоу БиХ - истакао је Додик.

Подршка стиже из Србије, Македоније и Хрватске. Изасланик предсједника Српске напредне странке Србије Небојша Стефановић поручио је да је јака Србија важна за развој Српске.

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић истакао је да заједнички интерес свих у БиХ треба да буде равноправност сва три народа и два ентитета, поручујући да су заштита и развој Српске главни национални интереси Србије.

- У нама ћете увијек имати велику подршку, а Србија ће штитити интерес Републике Српске и српског народа - поручио је Дачић.

Успјех у заштити права грађана Српске у складу са Дејтоном, СНСД-у је пожелио руски амбасадор у БиХ Петар Иванцов.

- Дјеловање СНСД је саставни дио наших билатералних односа, јер је ова партија партнер Јединственој Русији, водећој партији у мојој земљи - истакао је Иванцов.

Добре односе СНСД има и са Комунистичком партијом Кине. Амбасадор у БиХ Ји Пинг изразио је увјерење да ће они бити настављени.

Коментаришући изјаву функционера ХДЗ БиХ Николе Ловриновића да Бошњаци форсирају причу да је Акциони план за чланство услов за формирање власти на нивоу БиХ и да за ХДЗ то није услов, Додик је рекао да то није ништа ново.

- Измишљена је прича о МАП-у, јер Бошњаци желе да сачувају постојећи Савјет министара који не функционише. Легитимни представници Републике Српске сада нису у Сарајеву - истакао је Додик.

Додик истиче да су ситуацију у БиХ могли промијенити нови органи власти. Покушали су активирањем парламената БиХ да покажу како ствари функционишу, али то не иде. БиХ нема енергију да ријеши ова питања, али ми смо ту да допринесемо формирању органа БиХ, каже Додик.

6.Сабор СНСД-а у Лакташима
Фото: РТРС

6.Сабор СНСД-а у Лакташима
Фото: РТРС

6.Сабор СНСД-а у Лакташима
Фото: РТРС

6.Сабор СНСД-а у Лакташима
Фото: РТРС

6.Сабор СНСД-а у Лакташима
Фото: РТРС

6.Сабор СНСД-а у Лакташима
Фото: РТРС

Сабор СНСД-а у Лакташи
Фото: РТРС

6. Сабор СНСД-а Лакташи
Фото: Тwitter

6. сабор СНСД
Фото: РТРС

6. сабор СНСД - Милорад Додик
Фото: РТРС

6. сабор СНСД - Милорад Додик
Фото: РТРС

6. сабор СНСД
Фото: РТРС