latinica  ћирилица
15/06/2019 |  21:21 | Аутор: СРНА

Вучић позвао грађане да не напуштају Србију

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је улагања у исток Србије и позвао грађане са тог и осталих подручја да не напуштају земљу.
Александар Вучић (фото:Tanjug/Predsedništvo Srbije) -
Александар Вучић (фото:Tanjug/Predsedništvo Srbije)

Вучић је истакао да ће учинити све да нико у Србији нема зараду мању од 30.000 динара, какав год посао да ради, те указао на значај да људи остају у свом крају.

Он је саопштио да је постигнут договор са великом компанијом која ће направити фабрику у Зајечару и од јануара до јуна запослити 2.000 људи.

Вучић је указао да Србија нема великих проблема у економији и да полако, али сигурно излази из кризе, као и да се мора улагати у мир са Албанција, што је тешка борба, преносе београдски медији.

Он је најавио градњу брзе саобраћајница од Параћина до Бољевца, Зајечара и Вршке Чуке, са краком према Бору.

- Прелиминарни трошкови показују да ће градња брзе саобраћајнице коштати око 460 милиона евра, а можда и до 600 милона евра са додатним трошковима - рекао је Вучић.

Он је поручио представницима локалне самоуправе, градоначелнику Зајечара, али и осталих градова у Србији, да су они "у служби народа", да морају да разговарају са грађанима, те да се "више не деси" да на скуповима на којима говори буде постављена ограда између функционера и народа.

- Нисам први пут рекао да се ограда склони, али је посљедњи. Пробајте да ми то урадите сљедеће недјеље у Сомбору... Сви ћете да летите с посла - упозорио је Вучић на митингу у Зајечару којим је завршио обилазак Зајечарског округа у оквиру кампање "Будућност Србије".