latinica  ћирилица
16/06/2019 |  08:00 ⇒ 13:06 | Аутор: РТРС

Дан МУП-а Србије; Пренос свечане академије (РТРС плус, 19.00)

Министарство унутрашњих послова Србије обиљежава свој дан дефилеом, приказом вјештина и свечаном академијом.
Дан МУП-а Србије (Фото:Tanjug/Dimitrije Goll) -
Дан МУП-а Србије (Фото:Tanjug/Dimitrije Goll)

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић положио је данас у Београду вијенац на спомен-обиљежје полицајцима који су погинули на дужности, поводом Дана МУП-а и Дана полиције.

На спомен-плочу првом министру полиције војводи Јакову Ненадовићу вијенац је положио државни секретар МУП-а Милосав Миличковић, док су команданти Специјалне антитерористичке јединце и Жандармерије Спасоје Вулевић и Дејан Луковић положили вијенце на спомен-обиљежје на Чукур чесми, саопштено је из МУП-а Србије.

У сједишту МУП-а сјечењем славског колача обиљежена је слава Министарства - Свете Тројице, а на Калемегдану су припадници полиције приредили тактичко технички збор и дружили се са грађанима.

У Кнез Михаиловој улици је организован традиционални дефиле чете коњаника Полицијске бригаде и полицијских оркестара Србије и Словачке.

Централна свечана академија поводом обиљежавања Дана МУП-а и Дана полиције биће одржана вечерас у Центру Сава. Пренос је на програму РТРС плус од 19.00 часова.

МУП Србије свој дан обиљежава у знак сјећања на 1862. годину, када је српска жандармерија, на Духове /Тројице/, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме, и у наредна два дана током турског бомбардовања Београда.