latinica  ћирилица
16/06/2019 |  11:22 | Аутор: СРНА

Пуповац: Хрватска заробљеник поруке "Убиј Србина"

Предсједник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац сматра да су хрватска политичка елита, као и цијела јавност, заробљеници поруке "убиј Србина" и да се томе не усуде супроставити.
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

Пуповац је оцијенио да ни не знају да ће то скандирање, ако му се не стане на крај, напослијетку убити Хрватску.

Он је нагласио да је у Сабору недавно морао да каже да је Хрватска земља мржње и етнички мотивисаног насиља и да је такво стање у медијима, на друштвеним мрежама, на стадионима, концертима, по фасадама зграда...

- И у Сабору се могу чути поруке мржње према припадницима ромске и српске мањине, као и према различитим политичким противницима, каквих дуго није било у хрватском парламенту - рекао је Пуповац за ријечки "Нови лист".

Према његовим ријечима, данашња званична идеологија нема у себи идеју помирења чак ни у мјери у којој је имао Фрањо Туђман.

- На темељу ње гради се искључива Хрватска, у којој је вишак Милорад Пуповац, али и десетине других саборских заступника - каже Пуповац.

Пуповац је оцијенио да пораст национализма и ксенофобије није само европски већ и свјетски тренд, али да "у Хрватској има једно ендемско стање које је повезано с тим трендом".