latinica  ћирилица
16/06/2019 |  11:59 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Репрезентација Српске увеличала велики јубилеј шамачког Борца

У Шамцу је, поводом обиљежавања јубилеја - 100 година оснивања фудбалског клуба Борац одиграна пријатељска утакмица са младом репрезентацијом Републике Српске.

100-годишњак је одмјерио снаге са младом репрезентацијом, а оба тима су извела лијепу спортску представу приказавши одличну игру и фер-плеј фудбал. Борац је повео у 31. минуту голом Исановића, да би, осам минута касније, након неколико изврсних прилика мрежу домаћина затресао Лука Куленовића. Коначан резултат утакмице постављен је у 72. минуту поготком репрезентативца Лукића из једанаестерца.

- Прво полувријеме одиграли смо квалитетно, у другом полувремену је тај данак те врућине и спарине узео свој мах, видјели смо да је онолико шанси колико је и једна и друга екипа правила у првом полувремену смањило се на ријетке покушаје и једне и друге екипе да угрозе противнички гол - истакао је Слободан СТтарчевић, селектор младе репрезентације Републике Српске.

С друге стране, Амир Дургутовић, тренер шамачког друголигаша био је задовољан издањем свог тима.

- Пружили смо доста добар отпор репрезентацији, поготово у првих 35 минута, гдје смо имали тачност и течност у пасу, у покривању у свему и постигли смо гол, водили смо, међутим послије тога репрезентација је наметнула један висок ритам који ми нисмо могли да пратимо - напоменуо је Дургутовић.

Борац се такмичи у другој фудбалској лиги Српске, у врху је табеле са амбицијом да се, у години јубилеја, врати у Прву лигу.

- Дали смо свој максимум, колико смо могли по овом тешком времену - потврдио је Александар Ћосовић, првотимац Борца, док Момо Којић, ререзентативац Српске поручује:

- Честитали смо 100 година постојања и ако Бог да следеће године да уђу у Прву лигу, јер Шамац и Борац то заслужују - истакао је Којић.

Поводом јубилеја, Фудбалски савез Републике Српске слављенику је поклонио вриједну спортску опрему.