latinica  ћирилица
16/06/2019 |  12:07 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Брод: Делије из свих крајева Српске у хуманој мисији

У организацији навијача фудбалског клуба Црвена звезда, у Броду је одржан хуманитарни турнир у малом фудбалу за помоћ Александру Кушљићу, који болује од карцинома лимфних жлијезда.

Хуманитарном турниру за помоћ Александру Кушљићу, који болује од карцинома лимфних жлијезда, одазвали су се навијачи из многих градова Српске. Ни плус 40 на врелом асфлату, није био проблем.

- Навијачко опредељење у оваквим ситуацијама уопште није толико ни битно, колико је битна ствар за коју помажемо. Првенствено смо ту да учинимо добро дјело. А, наравно сви се ту већ познајемо одавно и да се мало и забавимо - истакао је Небојша Цвијић из Бањалуке.

Горан Жарић из Брода каже да врућина није никакав проблем.

- За нас није проблем, да је 30, 40 степени, небитно. Небитна је температура, врућина, све. За колегу смо увијек ту. Помоћемо колико се може - напомиње Горан.

На турниру је учествовало више од 50 екипа из Републике Српске и Србије, који се овај пут нису дијелили на клупске боје.

- Дошле су нам колеге из Београда, из Бањалуке, Брчког, Бијељине, Прњавора, Дервенте, Модриче, Српца,... још ако кога прескочим, нека ми опрости - ријечи су Ненада Миловца, предсједника Удужења навијача Црвене звезеде "Делије", Брод.

Александар Кушљић је навијач Црвене звезде. Бавио се активно и фудбалом. Каже да му је турнир дао додатну моралну снагу да издржи и преброди муке, које је жвиот ставио пред њега.

- То је живот и борба. Некада је овако, а некада онако. Све у свему у оваквим ситуацијама, када човјек оболи од било каквог вида болести, поготово од оваког тешког вида болести, када је оваква организацја, када је овакав турнир, када је овакав одазив људи, пуно је лакше. Човјек се, пуно снаге некако добије. Без обзира на било шта - емотивно је поручио 38-огодишњи Александар Кушљић из Брода.

Организатори турнира "Удружење навијача Делије" из Брода, истичу је циљ акције, осим помоћи Александру Кушљићу, био и да укаже на потребу како сви треба да буду хумани и одговорни према друштву у коме живе.