X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
16/06/2019 |  13:18 ⇒ 13:20 | Извор: Агенције

Посланик Бундестага: Признање самопроглашеног Косова отворило врата паклу

Посланик парламентарне групе АФД у Бундестагу Хансјорг Милер рекао је да је признањем самопроглашеног Косова занемарено међународно право које је отворило "врата паклу".
Хансјорг Милер - Фото: Novosti.rs
Хансјорг МилерФото: Novosti.rs

- Затворимо пакао и вратимо се праву, вратимо Косово под резолуцију Савјета безбједности - рекао је Милер у интервјуу за данашње Новости.

Иако је, каже Милер, већина земаља-чланица ЕУ, међу којима је и Њемачка, признала независност самопроглашеног Косова, оно је према Резолуцији 1244 покрајина са значајном аутономијом унутар Србије.

Према његовим ријечима, повратак питања КиМ "под капу" свјетске организације једино је исправно и поштено рјешење и према УН и према Хелсиншком документу.

Посланик опозиционе десничарске странке Милер, осуђује агресију НАТО-а на СРЈ 1999. године и истиче да би право мјесто Балкана у политици Берлина било поштено партнерство, са шансом за развој балканских држава.

Али, како Милер наводи, Брисел и Берлин слијепо слиједе америчку политику, која, додаје он, иде за својим интересима.

Упитан какву поруку Берлин шаље када Рамуша Харадинаја дочекује уз највише државне почасти, Милер каже да Берлину недостаје потребна компетенција за слање правих сигнала.

Због економског разлога Милер каже да није за улазак Србије у ЕУ, јер, како сматра, свака сиромашнија земља жели да се прикључи Унији са перспективом да искористи њемачка средства, а снага њемачког порезника је већ исцрпљена.

- Са политичке тачке гледишта завидим Србији, јер није америчка колонија већ поносна држава - рекао је Милер.