latinica  ћирилица
16/06/2019 |  14:04 ⇒ 14:13 | Аутор: Вечерње новости

Бећковић Ђукановићу: Одрекао си се свега, а сад правиш шкаљарско-кавачку епархију!

Према ријечима српског академика Матије Бећковића, Срби у Црној Гори немају шта да бране ако не одбране своју цркву.
Матија Бећковић - Фото: РТРС
Матија БећковићФото: РТРС

Матија Бећковић, коментаришући Приједлог закона о вјероисповијести, који је недавно усвојила Влада Црне Горе, а којим се предвиђа да сва црквена имовина изграђена до 1918, за коју не постоји доказ о власништву, постане државно власништво, оцјењује да ће Срби у Црној Гори бити једини народ који нема своју цркву.

-Они су се одрекли свога имена, писма и вјере и нема разлога да се на томе зауставе. Та нова црква у Црној Гори може имати само нову шкаљарско-кавачку епархију - каже Бећковић.

Према његовим ријечима, Срби у Црној Гори немају шта да бране ако не одбране своју цркву.

- Јуда је назван благајник издаје. Тих благајника се намножило. Оних 30 сребрењака је порасло на астрономске цифре. Сад се, уствари, тестира да ли Срба у Црној Гори уопште има. Црна Гора је  у своје вријеме бранила Острог, и то немајући чиме другим, већ пчелама - каже Бећковић.

- Надам се да до свега тога неће доћи, сем уколико Црна Гора не објави рат Србији. Они више не могу да кажу "не" и не смију никога другога да прогоне осим Срба. Можда свим тим одлукама испуњавају услове за улазак у Европску унију. И ко зна колико још имају поглавља да би били примљени - каже Бећковић.