latinica  ћирилица
16/06/2019 |  14:59 ⇒ 15:06 | Аутор: РТРС

Патријарх Иринеј најавио могућност анатемисања Ђукановића (ВИДЕО)

Оно што сада чини, и наговјештава да ће да чини предсједник Црне Горе, изазива чуђење цијелог свијета, и та дјела која се најављују, чине да се сви владари црногорски, Свети Петар, Петар Други, Књаз и краљ Никола преврћу у гробовима, истакао је патријарх српски Иринеј.
Патријарх Иринеј (фото: Tanjug / Димитрије Гол) -
Патријарх Иринеј (фото: Tanjug / Димитрије Гол)

- Нека му да Бог ума да размисли шта чини, и да не заслужи проклетство и осуду цијелог српског народа, и Српске православне цркве - рекао је патријарх спрски Иринеј, и на тај начин најавио могућност анатемисања Мила Ђукановића.

Патријарх Иринеј упозорио је да би Ђукановић могао бити анатемисан односно предат проклетству, као што је то Мираш Дедеић.

- Оно што сада чини, и наговјештава да ће да чини предсједник Црне Горе, изазива чуђење цијелог свијета, и та дјела која се најављују, чине да се сви владари црногорски, Свети Петар, Петар Други, Књаз и краљ Никола преврћу у гробовима својим - истакао је патријарх.

Он је истакао да је онај који ратује против Црне Горе, против и Срба у Црној Гори.

Патријарх је поручио да је Ђукановић сада на трону својих предака и да чини оно што ни Турци за пет вијекова нису.

- Турци нису атаковали на црквену имовину, ни комунисти нису то чинили, али дошао је Црногорац да уништи Спрску цркву у Црној Гори, која је створлила Црну Гору, без које Црна Гора не би ни постојала - додао је патријарх Иринеј.

 Он је поручио да Ђукановић одузима вјековну имовину Српске цркве и српског народа.

- Нека му да Бог ума да размисли шта чини, и да не заслужи проклетство и осуду цијелог српског народа, и СПЦ. То што чини, то нико не разумије - нагласио је патријарх Иринеј.

Извор: in4s.net