latinica  ћирилица
16/06/2019 |  15:18 ⇒ 20:43 | Аутор: РТРС

Елвис Мујкић, припадник националне мањине - студент генерације

Ако је најбоља промоција факултета она знањем, онда је Елвис Мујкић најбољи промотер Економског факултета у Бањалуци. Са просјеком - 9,88 најбољи је студент генерације. Елвис свакако служи за примјер овог факултета, као и цијеле ромске заједнице, којој припада.

Овај младић, поријеклом из Ровина, код Градишке основну школу завршио је у Дубравама, а средњу стручну техничку школу у Градишци, смјер економски техничар. И ту је већ одредио чиме у животу жели да се бави.

- Велики успјех наше националне мањине, aли и за мене, знати да си међу најбољима - ријечи су Елвиса Мујкића, студента 4. године Економског факултета у Бањалуци.

На његовом образовном путу, највећа подршка му је породица. Материјалну подршку добија и од бројних институција кроз стипендије. Између осталих и Фонда "Др Милан Јелић". Просјек оцјена вриједан дивљења – 9,88.Елвис је и демонстратор, на предмету професора Станка Станића.

- Част ми је бити демонстратор на нашем факултету - скромно каже Елвис.

Златним словима биће уписан у историји своје националне мањине на простору општине Градишка. Овај младић примјер је да велики труд и одрицање, дају и велике резултате. Да припада националној мањини, многи професори ни не знају, а како каже наша саговорница – ни не треба да их се тиче.

- Драго ми је да сте ми дали прилику да кажем нешто о Елвису. Без икакве сумње да треба да има пуну подршку неко попут Елвиса - истакла је доцент доктор Жељана Јовичић.

По окончању првог циклуса студија, Елвис планира да иде даље, на други циклус. То су краткорочни планови. Дугорочно, планира да по стеченом звању у теорији, и практичном, у реалном сектору, једног дана предаје на свом матичном факултету. Вјерујемо да ће тако и бити.