X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
16/06/2019 |  16:03 | Извор: СРНА

Бањалука: Завршена бревет бициклистичка трка дуга 1.030 км

Учесници бревет бициклистичке трке дуге 1.030 километара стигли су данас на циљ у Бањалуку.
Бициклизам (Фото:JEFF PACHOUD/AFP/Getty) -
Бициклизам (Фото:JEFF PACHOUD/AFP/Getty)

Бициклисти из БиХ, Белгије, Украјине, Словеније и Хрватске започели су у четвртак, 13. јуна из Бањалуке вожњу дугу 1.030 километара, за шта су на располагању имали само 75 часова.

Мултидисциплинарну бициклистичку манифестацију "Би хард, ултра рејс енд бревет" /"Б-ХАРД Ултра Раце & Бревет/ организовало је бањалучко Удружење грађана "Центар за бољи квалитет живота" уз подршку Града Бањалука и Туристичке организације.

Никица Атлагић из овог удружења рекао је Срни да је циљ да се Бањалука прикаже као популарна дестинација за овакав вид туризма - циклтуризам.

Према његовим ријечима, бициклисти су кренули из Бањалуке, а потом су посјетили Мраковицу, Јајце, Купрес, Љубушки, Требиње, Тјентиште, Вишеград, Јахорину, Влашић и имали су прилику да уживају у љепотама Српске.

Атлагић, који је и сам учествовао у трци, каже да су временски услови за вожњу били веома тешки, те да је ова манифестација оправдала свој међународни карактер.

Портпарол Туристичка организација Града Бањалука Бранка Бранковић каже да ова организација подржава циклотуризам, који би у будућности могао у знатној мјери промовисати Бањалуку и проширити њену понуду.

- Старт и циљ трке били су у Бањалуци, тако да је наш град након завршетка трке опет у фокусу - нагласила је Бранковићева.