latinica  ћирилица
17/06/2019 |  08:27 ⇒ 08:35 | Аутор: СРНА

Пут Кнежево-Турбе проходан, али потребан опрез због опасности од одрона

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су јутрос мјестимично влажни, на свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Одрони (архив) - Фото: РТРС
Одрони (архив)Фото: РТРС

Дионица регионалног пута Кнежево-Турбе, кањоном ријеке Угар, на којој је због одрона синоћ био обустављен саобраћај, проходна је али из Ауто-мото савеза возачима савјетују опрез.

На путевима на којима је у току санација саобраћај је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом, чије је поштивање обавезно. Без обзира на временске и саобраћајне услове, из АМС возачима савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Измјене саобраћаја актуелне су на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Саобраћај је измијењен на магистралном путу Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, због изградње мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници. Саобраћа се једном саобраћајном траком, уз постављене семафоре.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Билећа-Подосоје због реконструкције водоводне мреже, на путевима на подручју општине Модрича, те на регионалним путним правцима Дервиши-Клашнице и Обудовац-Лончари гдје је у току изградња пјешачких стаза.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи 8, 13 и 14" у општини Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод –Оџак и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због клизишта је успорен саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, те на регионалним путним правцима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић.

На регионалном путу Братунац 3-Дрињача од поноћи до 7.00 часова и од 16.00 до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне и аутобусе класе М3, због санације клизишта.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У Федерацији БиХ се, због оштећења на коловозу усљед јучерашњих падавина, отежано саобраћа на магистралном путу Ступари-Ђурђевик.

На магистралном путу М-5 у Јајцу, на мосту преко ријеке Пливе, због санационих радова обустављен је саобраћај. За возила до 7 тона алтернативни правац је Језеро-Јајце, а за возила преко 7 тона Црна Ријека-Мркоњић Град.

На магистралном путу Зеница-Немила, због радова у тунелу Врандук два, саобраћа се наизмјенично једном траком.

У току су радови на магистралним путевима Сребреник-Орашје, Олово-Кладањ-Власеница, Семизовац-Вогошћа, Тарчин-Коњиц, Устипрача-Горажде-Устиколина, као на магистралном путу М-5 у Кључу и М-17 у Мостару.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања. Из безбједносних разлога забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.