X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
17/06/2019 |  12:33 ⇒ 12:45 | Извор: РТРС

До сриједе завршетак кружног тока у насељу Лауш (ФОТО)

Изградња кружне раскрснице код ресторана "Сирано" у бањалучком насељу Лауш приводи се крају, како би до сриједе, 19. јуна, званично била пуштена у саобраћај, речено је Срни у градском Одјељењу за саобраћај и путеве.
Изградња кружне раскрснице код ресторана "Сирано", Бањалука - Фото: СРНА
Изградња кружне раскрснице код ресторана "Сирано", БањалукаФото: СРНА

Из овог одјељења наводе да је током викенда положен први носиви слој асфалта на кружној раскрсници.

- Данас се ради на постављању уличне расвјете и вертикалне сигнализације и упоредо се завршавају ивичњаци. Остаје да се током дана и сутра постави и завршни слој асфалта и исцрта хоризонтална сигнализација - истичу из ресорног одјељења.

Из Одјељења за саобраћај и путеве наглашавају да је изградња овог кружног тока од велике важности за проток саобраћаја у овом дијелу града, а изводи се у оквиру стратешких планова за растерећење саобраћаја на свим важнијим чвориштима на подручју Бањалуке.

Пројекат је вриједан 650.000 КМ, а финансира га предузеће "Путеви Републике Српске".

Осим овог пројекта из области саобраћаја, у насељу Лауш треба да почне градња нове саобраћајнице између насеља Паприковац и Лауш, преко воћњака некадашње "Економије", којом би се растеретила раскрсница код "Сирана" и саобраћај кроз Карађорђеву улицу.

За овај пројекат, вриједан 2,5 милиона КМ, ријешени су имовинско-правни односи и обезбијеђена средства уз помоћ Владе Републике Српске.