latinica  ћирилица
17/06/2019 |  13:42 ⇒ 13:52 | Аутор: klix.ba

Око 600 миграната пребачено на Вучјак, настављен претрес приватних објеката

Припадници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона данас настављају активности на проналаску мигранта који немају смјештај у прихватним центрима, а затим и на њиховом пребацивању на локацију Вучјак.
Мигранти Бихаћ - Фото: РТРС
Мигранти БихаћФото: РТРС

Портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић за портал Кликс рекао је да на Вучјаку већ борави скоро 600 особа, али да ће тај број бити повећан с обзиром на то да ће сви они који немају обезбијеђен смјештај у званичним прихватним центрима бити дислоцирани.

- Акције се проводе највише у Бихаћу гдје је тренутно најкритичније, али и у Великој Кладуши. Радићемо сваки дан док донекле не ријешимо ту ситуацију - додао је Шиљдедић.

Прошле седмице су у два објекта пронађене 282 особе, а и данас ће полицајци "чешљати" приватне објекте за које се сумња да у њима илегално бораве мигранти.

Одлука локалних власти је да мигранти више неће моћи боравити на јавним површинама у градским зонама, као ни у напуштеним зградама, а све с циљем побољшања безбједносне ситуација и смиривања локалног становништва након низа инцидената које су проузроковали мигранти.

Због мигрантске кризе у Бихаћу су синоћ одржани протести на којима је забиљежен слаб одзив грађана.