X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
17/06/2019 |  14:02 ⇒ 14:18 | Извор: ТАНЈУГ

Савјетница у амбасади Црне Горе: Запалила бих Храм СПЦ у Подгорици

Дипломатска представница Црне Горе у Амбасади у Турској, Мирна Никчевић, написала је на свом Фејсбук налогу поводом Тројчинданског Сабора који је одржан пред Храмом Христовог васкрсења у Подгорици, да би запалила тај храм и "сва говеда тамо".
Мирна Никчевић (Фото: mirna.nikcevic) - Фото: facebook.com
Мирна Никчевић (Фото: mirna.nikcevic)Фото: facebook.com

Никчевићева, иначе савјетница црногорског амбасадора у Анкари, расправљала је на тој друштвеној мрежи о Тројчинданском сабору и људима који су присуствовали сабору у Подгорици, и написала:

"Искрено, запалила бих тај Срам и сва говеда тамо".

Сабор је, иначе, сазван у суботу у знак протеста због најављеног одузимања имовине, односно храмова, Српске православне цркве у Црној Гори.

Из Министарства је саопштено да ставови и коментари Мирне Никчевић савјетнице у Амбасади Црне Горе у Анкари, изнесени на личном профилу на друштвеној мрежи Фејсбук у преписци са пријатељима ни на који начин не одражавају ставове овог министарства, нити државе Црне Горе.

Министарство је најавило да ће предузети потребне мере како би убудуће спријечило овакву врсту оглашавања дипломата и других запослених, како на раду у Црној Гори, тако и у дипломатско-конзуларним представништвима земље.

На Фејсбуку Мирна Никчевић и даље води расправу са онима који је нападају због објаве везане за Тројчидански сабор, при чему она, њени присталице са једне стране и опоненти с друге, размјењују бројне увреде.

Објава о спаљивању храма обрисана је са Фејсбук странице Мирне Никчевић.