latinica  ћирилица
17/06/2019 |  19:29 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Обнавља се Титова вила на Тјентишту (ФОТО)

Ускоро нова туристичка атракција у Националном парку Сутјеска.

Вила, у којој је својевремено одмарао Јосип Броз, биће обновљена. Обнова Титиве виле на Тјентишту први је подухват недавно основаног Удружења грађана и привреде Херцеговине, а потпуно ће је финасирати предсједник Удружења Родољуб Драшковић.

Свега неколико дана од прве идеје , прешло се на реализацију. Почело је рашчишћавање терена. Слиједи обнова по оригиналном пројекту, по којем је вила првобитно била саграђена. Биће то нови туристички садржај на Тјентиштu. Родољуб Драшковић каже да је одлучио да инвестира у Национални парк, јер вјерује да то неће бити пропала инвестиција.

- Синергијом Националног парка и Града сунца повезаћемо медитерански и континентални туризам - истакао је Драшковић.

Фото: СРНА

Од старе виле одавно су остале само рушевине. Изграђена је 1977. Тито је у њој кратко боравио у пар наврата, а запаљена је девастирана у рату. Оригинални пројекат, према којем је објекат, од око 300 квадрата површине, био изгађен већ су стигли из Београда. Кад буду дефинисани сви детаљи обнове, знаће се и колико је новца потребно да вила и пратећи објекти буду завршени.

- Прошле седмице је одлука усвојена на Влади, важно је да објекат остаје у власништву Републике Српске , и мислим да би овај посао само Драшковић могао да заврши - навео је Дејан Павловић директор Националног парка Сутјеска.

Добије ли сагласност Владе, предсједник концерна Свисајон-Таково, неће стати на овоме, кад је ријеч о инвестирању у Националном парку Сутјеска. Палнира да наново сагради и хотел Сутјеска, који је такође девастиран деведесетих.