latinica  ћирилица
17/06/2019 |  19:33 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Пола вијека рада ОШ "Свети Сава" - значајан јубилеј

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је значај обиљежавања 50 година постојања и рада Основне школе "Свети Сава" у Бањалуци, те навела да је Влада Српске кроз различите интервенције у ову школу уложила два милиона КМ.
ОШ "Свети Сава" из Бањалуке обиљежила 50 година постојања - Фото: СРНА
ОШ "Свети Сава" из Бањалуке обиљежила 50 година постојањаФото: СРНА

Цвијановићева је напоменула да ова установа у том погледу није изузетак, те да је то случај и са свим другим школама широм Српске. 

- Из тог разлога уложена средства у школе премашују 130 милиона КМ, а интервенисало се свугдје гдје је било потребно -  рекла је Цвијановићева, која је присуствовала свечаној академији поводом обиљежавања 50 година постојања и рада бањалучке Основне школе "Свети Сава".

Она је изразила задовољство што присуствује обиљежавању овог значајног јубилеја у раду једне од образовних установа Српске, те истакла да то заслужује пажњу јавности.

Цвијановићева је додала да је важно да школа обавља своју функцију, али и да наставници сарађују са родитељима у интересу дјеце и стицања нових знања. 

- Као што је то случај са свим другим образовним институцијама, тако и ова школа као дио образовног система пролази кроз одређене трансформације. Свакао ћемо се и у будућности бавити процесом реформе образовања, што је дио живота и напретка друштва - рекла је Цвијановићева.