latinica  ћирилица
17/06/2019 |  21:13 ⇒ 21:13 | Аутор: Б92

Србија поражена од Аустрије, слабо издање "Орлића" на премијери

Млада репрезентација Србије доживјела је пораз у првом мечу Европског првенства у Италији и Сан Марину.
У21: Србија-Аустрија (Фото: uefa.com) -
У21: Србија-Аустрија (Фото: uefa.com)

"Орлићи" су у Трсту претрпјели пораз у мечу са Аустријом (2:0) у утакмици у којој су показали низ слабости и у којој је једина свијетла тачка био голман Борис Радуновић.

Очекивало се много више од изабраника Горана Ђоровића, али од почетка до краја меча играли су веома слабо, тако да је Аустрија заслужено стигла до бодова, јер је руку на срце била далеко бољи тим.

Уз све то, резултат је био могао и далеко неповољнији за српски тим и да на голу није било сјајног Радуновића, било би далеко, далеко горе.

Мало шта је функционисало у игри Србије. У првих 45 минута виђене су углавном стихијске акције, тек неколико покушаја да се брзо повуче лопта на половину противника, али су играчи средине терена и посљедње линије Аустрије увијек били на мјесту.

Свега један шут ка голу противника, Луке Јовића у 35. минуту послије центаршута Гајића, био је недовољан за повољан утисак, док је Аустрија успјела да искористи једну од двије одличне прилике које је имала у том дјелу игре.

Да се нимало не шале, показали су у 29. минуту. Послије лако изгубљене лопте на средини терена, Аустријанци су кренули у контру, лако дошли до казненог простора преко Хорвата, који је одлично упослио Ксавела Шлагера.

Шутирао је по средини гола и само одличном интервенцијом Бориса Радуновића спријечено је најгоре.

Што нису успјели тада, учинили су девет минута касније. Поново су лако дошли до казненог простора и велике прилике, Хорват се нашао очи у очи са Радуновићем, шутирао је и погодио стативу, а на одбијену лопту натрчао је Ханес Волф и спаса није било - 1:0 за Аустрију.

Судија је додуше морао да прегледа ВАР снимак, испоставило се да је све било у реду и да Волф није био иза одбрамбених играча Србије тако да је све било регуларно.

Чинило се да ће у наставку бити другачије, нарочито када је у 50. минуту Лука Јовић послије центаршута Радоњића са леве стране шутирао главом и погодио пречку.

Али ништа од тога, само минут касније Ксавијер Шлагер је имао прилику за Аустрију, четири минута касније и Матијас Хонсак је био у шанси, али Радуновић је одбранио.

Српски голман је у 62. и 64. минуту чудесним одбранама задржао српски тим у утакмици, просто је невјероватно шта Аустријанци нису претворили у поготке, да би у 71. минуту Немања Радоњић промашио готово немогуће, са свега четири метра није успио да убаци лопту у мрежу!

И онда, потпуни крах, у 74. минуту послије дуела са Ханесом Волфом, искључен је Вукашин Јовановић.

Нападач Аустрије се том приликом тешко повриједио, а када је меч настављен, Саша Хорват је извео прекид и погодио лијеви доњи угао.

Ту је био крај свих нада, до краја, Аустријанци су могли да постигну и трећи гол.

Генерално, горка пилула на старту турнира за српски тим који ће, ако жели да уради нешто на турниру, морати да одигра далеко боље против Данске и Њемачке.