latinica  ћирилица
18/06/2019 |  10:36 ⇒ 17:52 | Аутор: СРНА

Покренут дисциплински поступак против Никчевићеве

Црногорско Министарство спољних послова покренуло је дисциплински поступак против представника Амбасаде Црне Горе у Турској Мирне Никчевић због ставова и коментара које је изнијела на личном профилу на "Фејсбуку" гдје је написала да би запалила Саборни храм Христовог васкрсења у Подгорици и "сва говеда тамо".
Мирна Никчевић (Фото: mirna.nikcevic) - Фото: Facebook
Мирна Никчевић (Фото: mirna.nikcevic)Фото: Facebook

Из Министарства су "Вијестима" потврдили да је против Никчићеве покренут дисциплински поступак и оградили се од њених ставова, поручивши да ће предузети потребне мјере с циљем спречавања сличног понашања дипломата и других запослених.

Законом о спољним пословима прописано је да повреде службене дужности могу бити лакше и теже, а међу теже спада недолично или увредљиво понашање према грађанима или сарадницима.

Никчевићева је рекла да јој је "подваљено" и да од Црне Горе очекује да је заштити.

Она се извинила свима чија су национална и евентуално грађанска осјећања повријеђена због објелодањивања те преписке, која, како је навела, није требало да има јавни карактер.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је хушкачком и срамном изјаву дипломатског представника Црне Горе у Турској Мирне Никчевић и истакао да она треба да буде санкционисана.

Митрополија црногорско-приморска је у суботу, 15. јуна, организовала Тројичиндански сабор пред Саборним храмом Христовог васкрсења у Подгорици с циљем да се у заједничкој молитви православних вјерника пошаље јасна порука да је једини прави пут - пут богољубља и братољубља.

Сабор је сазван у знак протеста због предложеног закона о слободи вјероисповијести који предвиђа одузимање имовине, односно храмова, Српске православне цркве у Црној Гори.