latinica  ћирилица
18/06/2019 |  13:14 ⇒ 13:52 | Аутор: СРНА

"Ронилачко љето у Бањалуци" од 22. јуна до 18. августа

Ронилачки клуб Делфин из Бањалуке ће од 22. јуна до 18. августа реализовати пројекат "Ронилачко љето у Бањалуци" чија је основна идеја стварање новог туристичког производа, који би уз осталу понуду града, требало да омогући даље креирање и развој пакета услуга туристичким агенцијама које се баве рецептивним туризмом.
Бањалука - Ронилачки клуб "Делфин" - Фото: СРНА
Бањалука - Ронилачки клуб "Делфин"Фото: СРНА

Игор Гајић из Ронилачког клуба Делфин рекао је Срни да је пројекат намијењен превасходно туристима, али и суграђанима, првенствено онима који нису рониоци.

Гајић појашњава да је ријеч о програму који омогућава да особа која није ронилац након краће теоретске припреме која траје до 30 минута зарони у воду у потпуности опремљена лаком аутономном ронилачком опремом, у пратњи инструктора или вође роњења до максималне дубине од пет метара, у трајању до 45 минута.

- Програм омогућава и роњење на дах уз употребу маске, пераја, дисалице и ронилачког одјела - рекао је Гајић уз напомену да су овакве ронилачке активности заступљене и веома тражене на свим свјетским туристичким одредиштима и чине велики удио у глобалној туристичкој понуди.

Он је навео да ће програми бити реализовани на различитим локацијама на ријеци Врбас, углавном викендима, а за веће групе и радним данима.

Гајић је додао да ће у случајевима неповољних временских услова програми бити реализовани на алтернативним локацијама у које су укључени и градски базени.

Он је истакао да ће пројекат бити реализован у сарадњи са бањалучким туристичким агенцијама и биће нуђен индивидуално, као и кроз пакете услуга.

- То ће корисницима пројекта омогућити додатне повољности, јер ће сви учесници на нов начин доживјети ријеку Врбас, природне љепоте им надамо се, понијети лијепе успомене из нашег града - рекао је Гајић.

Пројекат "Ронилачко љето у Бањалуци" подржао је град Бањалука.