latinica  ћирилица
18/06/2019 |  13:29 ⇒ 13:56 | Аутор: СРНА

Поште Српске: Најбоље писмо ученика Николе Лазића

Директору зворничке Основне школе "Свети Сава" Радомиру Петровићу данас је од Пошта Српске уручен пројектор и 1.000 КМ као награде за школу из које је стигло најбоље писмо у Републици Српској.
Никола Лазић - Фото: СРНА
Никола ЛазићФото: СРНА

Награду је уручио директор Радне јединице за поштански саобраћај Зворник Миодраг Петровић.

Поште Српске сваке године, у сарадњи са друга два јавна поштанска оператера из БиХ, организују избор најбољег литерарног рада о теми коју одређује Свјетски поштански савез, а за 48. Међународно такмичење у писању писама за младе изабрана је тема "Напиши писмо о свом јунаку".

Писмо ученика шестог разреда ове школе Николе Лазића проглашено је најбољим на подручју Републике Српске, док је на 48. Међународном такмичењу заузео друго мјесто и тиме за своју школу освојио ову вриједну награду.

Никола Лазић је за своје писмо награђен са 200 КМ и таблет рачунаром.

Он је рекао Срни да је задовољан наградом, која му је подстрек да настави са писањем, али да у тим активностима неће занемарити друге предмете.

Никола је истакао да је у писму писао о свом јунаку - наставнику ликовног Јови Лалићу.

Директор Основне школе "Свети Сава" Радомир Петровић рекао је да ова школа учествује на свим ативностима које организују Поште Српске, као што су "Најљепше писмо за Дједа Мраза" и "Најљепша новогодишња честитка".

Захваливши за награду, Петровић је рекао да ће школа и убудуће учествовати у свакој акцији Пошта Српске.

Свечана манифестација проглашења побједника и додјеле осталих награда, у организацији Хрватске поште Мостар, биће одржана почетком октобра у том граду.