latinica  ћирилица
18/06/2019 |  13:33 ⇒ 22:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Ипак нису "процурили" - полагање комбинованих тестова

Фотографије комбинованих тестова које су се појавиле на друштвеним мрежама су лажне, тестови за полагање тог дијела мале матуре нису "процурили" у јавност.
Полагање мале матуре у Србији - Фото: илустрација
Полагање мале матуре у СрбијиФото: илустрација

Зато ће сутра, како је и предвиђено, бити одржано полагање комбинованих тестова, речено је за Тањуг у Министарству просвете.

Фотографије комбинованих тестова које су се појавиле на друштвеним мрежама су лажне, према томе тестови за полагање тог дијела мале матуре нису "процурили" у јавност, па ће сутра како је и предвиђено, бити одржано полагање комбинованих тестова, речено је за Тањуг у Министарству просвете.

- Све те фотографије су лажне. Ради се о тестовима из ранијих година и то је провјерено са Заводом - рекла је помоћница министра у Министарству просвете Весне Недељковић.

Са тестом из српског језика, који су осмаци полагали јуче, све је у реду, навела је Недељковићева и додала да ће осмаци задатке из математике решавати у четвртак 20. јуна.

На питање да ли постоји могућност да буде поништена мала матура, као што је то било 2013. године, рекла је да нема разлога за то.

- Нема разлога за то. То би унијело додатни немир и мислим да је свако позивање на ту врсту понашања неодговорно - рекла је она.

Министар просвете Србије Младен Шарчевић јутрос је потврдио да је тест из математике, који је осмаци требало да полажу данас, "процурио" у јавност и да се то догодило у "некој" школи. Полагање тог теста одложено је за четвртак 20. јуна.