latinica  ћирилица
18/06/2019 |  14:02 | Аутор: СРНА

Филм о Влади Дивљану у хрватским биоскопима

Филм "Небеска тема" о великану српске музике Влади Дивљану почиње да се приказује у хрватским биоскопима, саопштено је из продуцентске куће "Стархил".
Филм "Небеска тема" - Фото: илустрација
Филм "Небеска тема"Фото: илустрација

Претходно је у уторак, 11. јуна, одржана премијера овог филма у препуној Великој дворани "Лисински" у Загребу.

За почетак, хрватску публику очекују три пројекције - 28. јуна у Загребу, Сплиту и Ријеци, док ће у наредном периоду бити познати други датуми и градови.

Филм "Небеска тема" се тренутно са великим успјехом приказује у биоскопима у Србији, а премијера, која је одржана на рођендан Владе Дивљана 10. маја у београдском Центру "Сава", такође је била распродата, баш као и она у Новом Саду.

"Небеска тема" сценаристе и редитеља Младена Матичевића је дугометражни документарац са елементима играног филма.

У њему учествују најзначајнији аутори са бившег југословенског простора, који су специјално за ову прилику снимили /и у филму изводе/ нове верзије пјесама Владе Дивљана.

Овакав ауторски приступ и велики број познатих учесника чине овај филм јединственим пројектом какав још није виђен на овим просторима.

Филм је по форми и наративној структури сродан свом главном јунаку - истовремено је и документ, и бајка, и урбан, и емотиван, и романтичан.

У филму учествују Дарко Рундек, Момчило Бајагић Бајага, Светозар Цветковић, Зденко Колар, Александар Шандоров, Душан Страјнић, Младен Јуричић Маx, Срђан Гојковић Гиле, Душан Којић Која, Срђан Шапер, Горанка Матић, Момчило Мома Рајин, Емил Тедески, Дина Дивљан, Стеван Дивљан и Павле Дивљан.

Учествују и Ивана Шољан, Бојана Вунтуришевић, Ида Престер, Светлана Ђоловић, Синиша Шкарица, Слободан Коњовић, Ана Ђурић Констракта, Ана Радоњић /Зое Кида/, Дубравка Марковић, чланови бендова "Минилинија", "Љетно кино", "Биг бенд" и "Олд старс бенд".

"Небеска тема" је снимана на локацијама у Београду, Загребу, Бечу, Ровињу и на Брачу.

Филм је снимљен у продукцији куће Стархил и компаније Јунајтед медија, копродуценти су Синамон филм, Мир медија груп, Бекстејџ из Хрватске, Таг медија и Дигимедија.

Филм су подржали Филмски центар Србије, "Сокој", Центар за културу "Влада Дивљан" и београдска општина Палилула.