latinica  ћирилица
18/06/2019 |  15:26 | Аутор: СРНА

Адвокати: Платини невин по свим оптужбама

Представници Правног тима бившег предсједника Уније европских фудбалских асоцијација Мишела Платинија саопштили су да је њихов клијент невин по свим оптужбама.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Изјава правног тима услиједила је након што је Платини приведен раније данас у Паризу, ради испитивања о организацији Свјетског првенства у фудбалу које ће ће 2022. године бити одржано у Катару.

Платини је ухапшен у оквиру истраге о одлуци да се Катару додијели организовање такмичења.

Бившем функционеру УЕФА-е је 2015. године изречена забрана због "нелојалне исплате" у износу од два милиона швајцарских франака за савјетодавну улогу у Међународној федерацији фудбалских асоцијација.

Бивши француски фудбалер првобитно је суспендован на осам година, али је касније донесена одлука да се суспензија скрати на пет година и Платинију је забрањено да се бави било каквим активностима повезаним са фудбалом до октобра ове године.

Катару је 2010. године додијељено организовање Свјетског првенства у фудбалу 2022. године.

Група "Амнести интернешнел" тврди да су радници мигранти у Катару изложени злостављању и експлоатацији, након што је скоро два милиона њих доведено у земљу да раде на изградњи стадиона и инфраструктуре, пренио је британски лист "Метро".