latinica  ћирилица
18/06/2019 |  15:44 ⇒ 19/06/2019 | 18:28 | Аутор: РТРС

Изложба радова студената Академије умјетности и пројекција филма "Лица Лафоре"

Годишња изложба радова студената студијског програма ликовних умјетности Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, биће отворена сутра.
Универзитет у Бањалуци - Фото: СРНА
Универзитет у БањалуциФото: СРНА

Отварање изложбе, која се ове године организује 18. пут, планирано је за 20.00 часова испред зграде Академије умјетности.

Изложба има хуманитарни карактер. Наиме, средства која ће се овом приликом прикупити од продаје студентских радова биће уплаћена за помоћ истраживачком раду на усавршавању лијека за Лафорину болест. Тако ће се репродукције слика, графика и фотографија продавати по симболичној почетној цијени од пет КМ.

Иначе, ова изложба је један од најважнијих умјетничких догађаја које традиционално организује Академија умјетности Универзитета у Бањалуци, и то је јединствена прилика да се на једном мјесту виде радови студената сликарства, графике, графичког дизајна и интермедијалних умјетности, а најбољи од њих биће и награђени.

Пројекција документарног филма "Лица Лафоре"

Исте вечери, у 21.00 часова, на платоу испред Филозофског факултета биће приказан и документарни филм "Лице Лафоре", аутора Дениса Бојића. Ријеч је о филму који говори о борби бањалучке породице Гајић за проналазак лијека за Лафорину болест.