latinica  ћирилица
18/06/2019 |  18:31 | Аутор: СРНА

Михајловић: До 1. јула пет километара ауто-пута

До 1. јула биће завршено пет километара ауто-пута од граничног прелаза Батровци ка Кузмину, изјавила је данас министар грађевинарска саобраћаја и ифнрструктре Србије Зорана Михајловић
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

Она је, послије обиласка радове на обнови ауто-пута Батровци-Кузмин рекла да треба брже да се ради и да је добила увјерења од извођача да ће радови бити завршени у року, до 15. новембр.

Михајловићева је посјетила камп грађевинске фирме "Интеграл" и са директором огранка те компаније за Србију Митром Вуковићем и директором пројекта Милетом Џатићем разговарала о динамици радова. 

- Ово је веома важна дионица за нас, дуго се чекало да почне реконструкција тог дијела ауто-пута. Чека нас љетња сезона, све више аутомобила пролази кроз Србију. Данас смо разговарали и о начину на који ће Путеви Србије регулисати наплату путарине и гужве које нас очекују - рекла је она.

Вуковић је рекао да компанија "Интеграл" чини све да радови буду завршени до 15. новембра, како је и предвиђено уговором, саопштено је из Владе Србије.

Џатић је додао да је компанија повећала капацитете ангажованих људи и механизације, те да се радови изводе у двије смјене, од 5.00 часова до 21.00 час.

Вриједност радова на дионици Батровци-Кузмин, дугој 21,6 километара, износи 16,5 милиона евра.