latinica  ћирилица
18/06/2019 |  19:23 | Аутор: СРНА

Одбијена жалба Партизана, Звезда шампион!

Директор Кошаркашке лиге Србије Леон Делеон одбио је жалбу Кошаркашког клуба Партизан и регистровао постигнути резултат на утакмици финала Суперлиге Србије, чиме је Црвена звезда и званично освојила 20. титулу националног шампиона.
Партизан-Звезда - Фото: Тwitter
Партизан-ЗвездаФото: Тwitter

Иако се у званичном саопштењу Кошаркашке лиге наводи да су судије превидјеле грешку у корацима коју је направио кошаркаш Звезде Били Берон при постизању побједоносног коша, жалба Партизана је одбијена.

Осим тога, Партизан је кажњен са 102.000 динара /око 860 евра/ јер је на терен бачен велики број ситних тврдих предмета и двије петарде, као и што је у публици запаљена бакља.

Новчане казне од 12.000 динара /око 100 евра/ добили су кошаркаши Партизана Новица Величковић и Црвене звезде Мухамед Фаје, због досуђених техничких грешака, преноси РТС.

Због негативне оцјене за суђење /2.0/ на четвртој финалној утакмици плеј-офа судије Белошевић, Обркнежевић и Николић су по аутоматизму кажњене са по три утакмице у темпу делегирања, а казне се преносе у сљедећу сезону.

Побједом у четвртом мечу финала Суперлиге Србије кошаркаши Црвене звезде освојили су синоћ пету узастопну титулу државног првака.

Звезда је до треће побједе дошла кошем Билија Берона у посљедњој секунди, савладавши тако Партизан резултатом од 75:76.