latinica  ћирилица
19/06/2019 |  07:47 ⇒ 11:53 | Аутор: СРНА

Три лица ухапшена, одузета већа количина дроге и експлозива (ФОТО)

Три лица су лишена слободе, док је већа количина опојне дроге одузета приликом реализације вишемјесечне оперативне акције кодног назива "Театар" усмјерене на разбијање организоване криминалне групе која је илегално препродавала веће количине опојних дрога и минско-експлозивна средства, рекла је Срни начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.
МУП - акција Театар - Фото: РТРС
МУП - акција ТеатарФото: РТРС

Миљановићева је навела да су слободе лишена лица чији су иницијалии А.М, М.М. и К.М, а током акције одузето је 3,3 килограма сканка, 1,1 килограм спида, 100 грама кокаина, два килограма експлозива и новац разних валута.

МУП - акција Театар (Фото: РТРС)

- Лица лишена слободе сумњиче се да су као организована криминална група дужи временски период на подручју ширег подручја града Добоја вршили илегалну продају опојне дроге чиме су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозввољена производња и промет оружја или експлозивних материја - истакла је Миљановићева.

Након завршене криминалистичке обраде, наведена лица ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити спроведена у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.

МУП - акција Театар (Фото: РТРС)

Миљановићева је рекла да су акцију кодног назива "Театар" реализовали полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијске управе Добој, под надзором Окружног јавног тужилаштва Добој.