latinica  ћирилица
19/06/2019 |  08:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Душко Вујошевић се послије двије године вратио кошарци (ФОТО)

Трофејни кошаркашки стручњак Душко Вујошевић вратио се тренерском послу.
Душко Вујошевић - Фото: nezavisne novine
Душко ВујошевићФото: nezavisne novine

Он је постао тренер румунске Универзитатее из Клужа.

Вујошевић је потписао уговор на годину дану и имаће улогу тренера координатора првог тима.

- Срећан сам шšто сам дошšао у Клуж, који је показао да је озбиљан и да има велике амбиције. Није ми било лако да прихватим ову понуду, али послије свих информација које су стигле до мене, чак и оне које ми је презентовао лично мој некадашји играч Александар Рашић, увидио сам да се ради о озбиљној средини која жели велике резултате и на европском нивоу - рекао је Вујошевић на представљању.

Бивши тренер београдског Партизана, са којим је 2010. године дошао до фајнал фора Евролиге, послије двеиј године вратио се тренерском послу.

- За мене су најважнији карактер и играча и стручног šштаба са којим ћу радити. Већи дио екипе биће сачињен од потпуно нових играча, посебно оних из иностранства. Само играчи са побједничким духом ће добити прилику у Клужу, јер на крају само карактер и искрени и поштени рад доносе резултате - додао је Вујоšшевић.

Душко Вујошевић је током каријере водио Партизан, Црвену звезду, Брешу, Пистоју, Пезаро, Раднички, московски ЦСКА и Лимож, а био је и селектор репрезентације Србије и Црне Горе, као и Босне и Херцеговине.

- Сваком кошаркашком дјетету у Србији сан је био да дође у руке Душка Вујошевића. Нажалост, ја као играч нисам имао ту част да радим са њим, али сам веома узбуђен што је дошао у наш клуб. Створио је много играча који су догурали до НБА лиге, попут Богдановића, Веселог, Пековића, Бертанса или Ловерња. Наши млади тимови, до 18, 16 и 13 година, освојили су титуле државног првака, У14 екипа је вицешампион, а сви ти млади момци и њихови тренери само ће имати користи од Вујошевићевог присуства, знања и искуства - рекао је Бранко Ћуић, извршни спортски директор Универзитатее.