latinica  ћирилица
19/06/2019 |  08:43 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Ухапшени у акцији "Клуб 2" спроведени у Окружни суд

Шест лица ухапшених у акцији "Клуб 2" спроведено је у Окружни суд у Бањалуци.

Притвор је предложен за Озрена Савића, Драшка Томића, Душана Бабића, Александра Савића, Стефана Павловића и Марка Михајловића.

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је данас бањалучком Окружном суду да одреди притвор за шест лица која су ухапшена због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Након испитивања осумњичених притвор је предложен за Озрена Савића /28/, Драшка Ромића /27/, Душана Бабића /48/, Александра Савића /30/, Стефана Павловића /28/ и Марка Михајловића /29/ из Бањалуке, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Осумњичени Игор Радошевић и Дарко Вранчић су након испитивања пуштени и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе.

- У периоду од 2016. године до 17. јуна ове године осумњичена лица су од за сада непознатих лица, набављали и препродавали марихуану и кокаин корисницима на подручју Бањалуке - наведено је у саопштењу.

Тужилац је предложио притвор због бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Девет особа ухапшено је током акције "Клуб 2", у оквиру које је пронађено више од шест килограма дроге, укључујући и хашиш, који већ дуже вријеме није одузиман.

Акција "Клуб 2" усмјерена је на разбијање организоване криминалне групе која се бавила илигалном продајом опојних дрога и зеленаштвом.

Ову акцију спровели су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијска управа Бањалука под надзором бањалучког Окружног јавног тужилаштва.