latinica  ћирилица
19/06/2019 |  10:51 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

У Новом Граду 50 ученика из Лепосавића

Педесеторо ученика и троје наставника из Лепосавића са Косова и Метохије бораве у седмодневној посјети Новом Граду. Домаћини се труде да их угосте и покажу љепоте града на Уни и Сани.

Прије три године успостављена је сарадња основних школа из Новог Града и Лепосавића. Од тада, традиционално, крајем школске године ученици из Лепосавића долазе у Нови Град.

- Први утисци су нам лијепи. Баш је лијеп град. Мањи је тако да је све близу. Има мјеста за шетњу - каже Ангелина Вукадиновић, ученица из Лепосавића.

И њена другарица, Ленка Врановић, истиче да да су први утисци предивни.

- Лијепо се дружимо, имам друштво, кућа је близу града па имамо гдје да шетамо, да изађем са другарицама - додаје Ленка.

У овим сусретима стварају се сваке године нова пријатељства.

- Дјеца су смјештена у породицама својих вршњака. Морам да захвалим свим породицама које су отвориле своја врата нашој дјеци. Могу да кажем да су сусрети до сада били изузетни и надам се да ће тако бити и ове године - нагласио је наставник уз Лепосавића Стеван Милутиновић.

- На програму је да гости обиђу основне школе,"Вук Караџић" и "Свети Сава", Галерију, Музеј...Ићи се с дјецом која су њихови домаћини на излет на Козару - каже Марина Овука, директорка ОШ "Свети Сава" Нови Град.

Акција је организована у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".