latinica  ћирилица
19/06/2019 |  12:13 ⇒ 12:15 | Аутор: СРНА

Давидовићева обећала подршку Чепркалу за СП у пливању

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић уприличила је пријем за бањалучког пливача Михајла Чепркала, који је остварио "Б" олимпијску норму на недавно одржаном пливачком митингу "22. април" у Бањалуци и обећала да ће добити подршку како би се припремио за свјетско првенство у Јужној Кореји.
Михајло Чепркало (Фото: etrafika.net) -
Михајло Чепркало (Фото: etrafika.net)

- Увијек смо водили рачуна о нашим најбољим спортистима и подржаћемо Михајла, који је остварио одличан резултат након озбиљне повреде, како би се припремио за свјетско првенство у Јужној Кореји. Наредна година је олимпијска и подршка Министарства ће бити значајнија, како би он остварио добар резултат - истакла је Давидовићева.

Она је подсјетила да је Чепркало био стипендиста Министарства породице, омладине и спорта и да су резултати које у континуитету остварује вриједни пажње и подршке.

Давидовићева је нагласила да Министарство води рачуна о онима који представљају Српску равноправно стојећи раме уз раме са свјетским спортистима, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта.

Чепркало је захвалио за подршку и додао да га очекују припреме за свјетско првенство, а потом озбиљан рад у олимпијској години.

- Циљ ми је `А` олимпијска норма коју нико до сада у БиХ није остварио. Имам довољно времена да уз квалитетан рад дођем до циља и осигурам учешће на Олимпијским играма у Токију - рекао је Чепркало.

Чепркало је учествовао на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и био један од најмлађих такмичара.