latinica  ћирилица
19/06/2019 |  12:40 ⇒ 18:34 | Аутор: СРНА

Незировић за оставке, остали против

Члан Високог судског и тужилачког савјета БиХ Горан Незировић позвао је руководство, али и чланове Савјета да поднесу оставку, оцијенивши да овај сазив ВСТС-а неће моћи да врати повјерење јавности.
ВСТС - Фото: РТРС
ВСТСФото: РТРС

- Шта год ми урадили овај сазив ВСТС-а БиХ неће моћи да врати повјерење и неће бити у стању да спроведе реформу правосуђа - упозорио је Незировић на данашњој сједници ВСТС-а у Сарајеву.

Реагујући на Незировићев позив и тврдње, предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија је рекао да није сагласан с тим и да је у току организована и оркестрирана кампања која за циљ има преузимање контроле над правосуђем у БиХ.

Он је додао да неће прихватити Незировићеве сугестије и да је поносан на актуелни сазив ВСТС-а БиХ.

Потпредсједник ВСТС-а БиХ Ружица Јукићева је рекла да не постоји разлог да подноси оставку, оцијенивши да је у протеклих седам година добро обављала свој посао.

Она је додала да је Незировић тај који би требало да поднесе оставку.

Потпредсједник ВСТС-а Јадранка Локнић Мисирача позвала је све који имају аргументе - због којих би требало да поднесе оставку - да их изнесу.

- Оставку ћу поднијети када ја будем жељела, али не у овом моменту, а онда ћу да проговорим. Прихватам да сви поднесемо оставку јер сматрам да смо за ово стање сви подједнако одговорни - нагласила је Мисирача.

На данашњој сједници усвојен је записник са сједница ВСТС-а одржаних 14. и 15. маја, као и Информација о реализацији закључака са сједница ВСТС-а одржаних 14 и 15. маја, те 29. и 30. маја.