latinica  ћирилица
19/06/2019 |  13:22 | Аутор: sputniknews.com

Вучић у петак са Лукашенком

Предсједник Републике Србије Александар Вучић разговарао је са министром одбране Републике Бјелорусије генерал-потпуковником Андрејем Равковом о даљем развоју сарадње двију земаља, посебно у области одбране.
Премијери Александар Лукашенко и Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Премијери Александар Лукашенко и Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је изразио задовољство што ће се за два дана у Минску састати са председником Лукашенком и поново имати прилику да с њим размотри могућности за унапређење веза Србије и Белорусије и нада се да ће предсједник Бјелорусије до краја године да посјети Србију.

Предсједник Вучић је захвалио државном врху Бјелорусије на принципијелном ставу и континуираној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама, противљењем пријему тзв. Косова у њихово чланство.

Упознао је министра Равкова са безбједносном ситуацијом на Косову и Метохији, односно са једностраним потезима власти у Приштини који директно угрожавају живот тамошњих Срба.

Двојица саговорника су констатовали да је сарадња у области одбране у протеклом периоду достигла висок ниво који Србија и Бјелорусија имају у другим областима.

Такође су размотрили могућности за даље унапређење војно-војне, војно-техничке, војно-економске и војно-образовне сарадње.