latinica  ћирилица
19/06/2019 |  13:57 | Аутор: СРНА

Бразил остаје против пријема Приштине у Интерпол

Бразил остаје при свом ставу о непризнавању самопроглашеног Косова и пружању чврсте подршке Србији у њеном противљењу пријему Приштине у Интерпол, рекао је извршни секретар Кабинета за институционалну безбједност при кабинету предсједника Бразила Валерио Стумпф Триндаде.
Небојша Стефановић са Валериом Стумпф Триндадеом (Фото: Влада Републике Србије) -
Небојша Стефановић са Валериом Стумпф Триндадеом (Фото: Влада Републике Србије)

Триндаде је став о самопроглашеном Косову пренио министру унутрашњих послова Србије Небојши Стефановићу током састанка у руском граду Уфа, у којем се одржава 10. Међународни скуп високих званичника задужених за питања безбједности.

Стефановић је захвалио Бразилу на континуираној и досљедној подршци очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и на принципијелном ставу против пријема самопроглашеног Косова у Интерпол, саопштено је из МУП-а Србије.

Он је подсјетио да приштинске институције крше све норме безбједности на Косову и Метохији, почев од напада на Србе до напада на представнике УН.

Стефановић и Триндаде су, током билатералног сусрета, разговарали и о полицијској сарадњи двије земље и истакли настојање да се та сарадња продуби, нарочито у области борбе против организованог криминала и трговине наркотицима.

Стефановић борави у дводневној посјети Русији, гдје присуствује 10. Међународном скупу високих званичника задужених за питања безбједности.