latinica  ћирилица
19/06/2019 |  14:01 ⇒ 18:21 | Аутор: СРНА

Гњатић: Повећати плате и изједначити коефицијенте

Синдикат образовања, науке и културе Републике Српске затражио је данас од Владе Српске да буду повећане плате запосленим у образовању, науци и култури са посебним освртом на неквалификоване, полуквалификоване и раднике са средњом стручном спремом чија је плата од 550 до 730 КМ.

- Ови радници 1. јануара нису добили повећање плате. Тражимо и изједначавање платних коефицијената запослених у образовању, науци и култури са коефицијентима осталих корисника буџета Републике Српске - рекао је предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић новинарима у Бањалуци, након сједнице Извршног одбора Синдикат образовања, науке и културе.

Он је истакао да овај синдикат тражи да могући технолошки вишак у образовању и култури буде адекватно збринут, те да у разумном року буде донесен посебни колективни уговор.

- О овоме ћемо наредне седмице разговарати са представницима Министарства просвјете и културе и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске - додао је Гњатић.

Он је нагласио да ће се разговарати и о проценту за повећање плата, те да све што би било ниже од пет до шест одсто не би било прихватљиво.