latinica  ћирилица
19/06/2019 |  14:10 | Аутор: СРНА

Свот: Рачуне треба сакупљати, још рано за њихово слање

Удружење економиста Републике Српске Свот саопштило је данас да грађани који желе да учествују у наградној игри "Десет рачуна изброји и стан освоји", коју организује Влада Српске, већ могу почети да скупљају фискалне рачуне и слипове које добијају приликом плаћања кредитним картицама, али да још не треба да их шаљу.
Фискални рачун - Фото: РТРС
Фискални рачунФото: РТРС

- Критеријумима наградне игре, који ће бити дефинисани правилником, дефинисано је да ће у извлачењу моћи да учествују рачуни и слипови издати на територији Републике Српске од 1. јуна до посљедњег извлачења - наведено је у саопштењу.

У Удружењу економиста Свот подсјећају да је прво извлачење награда планирано за септембар.

- Министарство финансија покренуло је иницијативу за куповину пет станова на подручју Бањалуке, који ће бити у наградном фонду, а по окончању тог поступка биће завршен правилник о наградној игри. Тек након тога ће бити могуће слати рачуне и слипове. Грађани ће кроз медијску кампању бити упознати са даном објаве правилника. Адреса на коју ће грађани слати рачуне биће објављена у правилнику о наградној игри - навели су у Удружењу економиста Српске Свот.

У наградој игри могу да учествују пунољетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији БиХ.

Циљ наградне игре, коју Министарство финансија организује у сарадњи са Удружењем Свот, Унијом удружења послодаваца и Привредном комором Српске, је подстицање издавања фискалних рачуна и смањење сиве економије.