latinica  ћирилица
19/06/2019 |  14:53 ⇒ 14:53 | Аутор: СРНА

Вишковић за смањене пореских оптерећења на примања радника

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да се Влада снажно залаже за смањење пореских оптерећења на примања радника и сузбијање сиве економије, али прије свега за поштовање закона и правних норми у сврху побољшања пословне климе и уређења привредног амбијента.
Вишковић-Привредна комора - Фото: РТРС
Вишковић-Привредна комораФото: РТРС

Вишковић је, након састанка у Бањалуци са делегацијом Привредне коморе коју је предводио њен предсједник Борко Ђурић, рекао да је ова организација важан партнер Влади у креирању рјешења у домаћој привреди.

Вишковић је позвао њене представнике да се укључе у израду Закона о инспекцијама како би својим приједлозима допринијели повећању позитивних ефеката у примјени тог акта.

Премијер Српске је на састанку истакао значај правовременог предузимања мјера у циљу очувања стабилности привредне активности у Српској, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Саговорници су размијенили ставове о привредним кретањима у Српској у овој години.

Састанку су присуствовали министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар финансија Зора Видовић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић.