latinica  ћирилица
19/06/2019 |  15:17 ⇒ 15:32 | Аутор: СРНА

Жена покушала да се утопи у Јадру

Пензионерка из Милића чији су иницијали З.М. данас је покушала да се утопи у ријеци Јадар, али је спасена, захваљујући присебности комшија, те брзој интервенцији полиције и ватрогасаца.
Ријека Јадар, Милићи - Фото: СРНА
Ријека Јадар, МилићиФото: СРНА

Ватрогасци Горан Ђурић и Петар Јовић кажу да су се, одмах након дојаве полиције, око 12.30 часова ватрогасним возилом упутили на лице мјеста.

Ђурић је рекао Срни да је спасавање било отежано јер је тај дио Јадра доста неприступачан.

- Колега је преговарао са њом, док сам ја чекао на другој страни обале да жена случајно поново не би скочила да се убије. Причао је са њом сигурно 15 до 20 минута - каже Ђурић.

Очевици тврде да је жена неколико пута скакала у ријеку, али ју је бујица сваки пут избацивала на површину, а потом и на обалу.

- Видјели смо је поред ријеке, на стијени, па смо покушали да је дозовемо, не би ли устала. Она је и даље сједила и није обраћала на нас пажњу. Од ријеке јој нисмо могли прићи, па смо позвали ватрогасце и полицију - рекао је Срни један од очевидаца.

Након получасовне драме жена је извучена из ријеке, а медицинска помоћ пружена јој је у Дому здравља у Милићима.

Догађај је потврдио и портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар, који је рекао да су по примљеној пријави интервенисали припадници Полицијске станице Милићи, те у сарадњи са припадницима ватрогасне службе, спријечили жену да изврши самоубиство.