X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
19/06/2019 |  16:03 ⇒ 19:30 | Извор: РТРС

Крстајић: Хвала Републици Српској!

Радник ће одмјерити снаге са словачком екипом Спартака из Трнаве у првом колу квалификација за Лигу Европе. Предсједник ''Плавих'' Младен Крстајић истакао је да ће екипа потпуно озбиљно приступити овом двомечу.
Младен Крстајић (фото: ФК Радник Бијељина) -
Младен Крстајић (фото: ФК Радник Бијељина)

- Пласман у Лигу Еврпе велики је успјех за Радник, обзиром да смо ми једна мала и скромна средина, која настоји да се кроз фудбал афирмише. Чињеница је да смо ми по организацији и буџету далеко испод нивоа Спартака из Трнаве, али настојаћемо да се у што бољем свјетлу прикажемо спортској и фудбалској јавности у БиХ и региону. Сјетимо се утакмица од прошле године када је Спартак из Трнаве елиминисао Зрињски у квалификацијама за Лигу Шампиона, а онда је добро намучио и Црвену звезду, што довољно говори о њиховом квалитету - каже предсједник Радника Младен Крстајић.

Он се осврнуо на скроман буџет Радника, који је и поред финансијских потешкоћа изборио мјесто на европској сцени.

- Услови у којима ми радимо фактички су ван сваких спортских норми овог ранга такмичења. Када се спомене наш годишњи буџет од неких 300.000 до 400.000КМ и при томе из године у годину тај буџет је све мањи, сви вас гледају у невјерици. Велика је ово заслуга свих структура у Раднику, почевши од клупске управе, администрације а посебно огроман посао одрадили су стручни штаб и играчи којима припада свако поштовање и највећа заслуга. Доста смо оспоравани у медијима, али ми смо једна мала и компктна цјелина која жели да напредује из године у годину и ту нас не може нико зауставити. Резултат нам није битан колико је битна наша афирмација у најмасовнијем такмичењу у Европи - тврди предсједник Радника Младен Крстајић.

Крстајић се захвалио руководству ФК Борац из Бања Луке и државном врху Републике Српске на подршци.

- Овом приликом би се захвалио спортским пријатељима из Борца, који су нам по други пут изашли у сусрет уступивши стадион, а ту је и безрезервна подршка од стране државног врха Републике Српске, јер ми кроз фудбал афирмишемо спорт у граду Бијељини, РС и БиХ - рекао је на крају предсједник Радника Младен Крстајић.

Радник је у првом сусрету гост 11. јула у словачком граду Трнава, а седам дана касније ће у Бањалуци угостити словачког представника у Лиги Европе.