latinica  ћирилица
19/06/2019 |  18:15 ⇒ 19:19 | Аутор: РТРС

Сједница Предсједништва БиХ

У Сарајеву је у току сједница Предсједништва БиХ на којој би требало да буде разматрано стање у области миграција у вези са повећаним приливом миграната у БиХ.
Жељко Комшић, Милорад Додик и Шефик Џаферовић - Фото: dnevni avaz
Жељко Комшић, Милорад Додик и Шефик ЏаферовићФото: dnevni avaz

Како је раније најављено, на сједници би требало да буде ријечи и о извјештају Савјета министара у техничком мандату о активностима у оквиру процеса европских интеграција БиХ.

На предложеном дневном реду су приједлози одлука о прихватању Споразума о статусу између БиХ и ЕУ о активностима које спроводи Агенција за европску граничну и обалску стражу на територији БиХ, као и о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања споразума о измјени Споразума Савјета министара и Владе Азербејџана о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша.

Чланови Предсједништва БиХ требало би да се изјасне и о приједлогу одлуке о прихватању Споразум о економској сарадњи Савјета министара и Албаније, те Споразум о економској сарадњи БиХ и Сјеверне Македоније, те да дају одбрење за закључивање меморандума о разумијевању о сарадњи у области ветеринарства са Ираном и Азербејџаном.

На дневном реду су и приједлози одлука о прихватању Споразум о измјенама и допунама који се односи на Оквирни споразум којим се уређују активности Европске инвестиционе банке у БиХ и Уговор о гранту за Коридор 5Ц између БиХ и Европске банке за обнову и развој, који се односи на инвестициони грант из програма Европски заједнички фонд западни Балкан.