latinica  ћирилица
19/06/2019 |  18:30 | Аутор: Б92

Ђоковић: Преболио сам Париз за један дан

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић је у Београду изјавио да му порази сада не падају тешко као раније.

Он се у свом родном граду припрема за предстојећи турнир на Вимблдону, пошто је такмичење на Ролан Гаросу завршио у полуфиналу, поразом од Доминика Тима.

- Један дан ми је био потребан... Заправо, једна ноћ да пређем преко тога... Раније је било болније и интезивније, све то, емоције, разочарање, бол, туга... То је и даље присутно у тренутку када се изгуби меч, али се много боље опорављам сада него раније - рекао је Ђоковић.

Он је затим истакао да се води девизом "живот иде даље".

- Отац сам двоје дјеце и када се вратим кући не смијем себи да дозволим да проводим вријеме у мислима о тенису и нечему што се догодило. Морам да наставим даље и они ми много помажу у томе. Родитељски живот ми дозвољава да преболим поразе много брже - навео је Ђоковић.

Ипак се осврнуо на поједине детаље са Ролан Гароса.

- Играо сам добро, нисам изгубио сет до полуфинала... И онда се то полуфинале играло два дана, са много прекида. И ти услови... Јак вјетар, врло незгодно је било, то умије да избаци из ритма. Одлучили су поен или два. Цијели меч сам био близу да преокренем... Али, идемо даље. Здрав сам, осјећам се мотивисано и инспирисано да и даље играм на врхунском нивоу - истакао је Ђоковић.