latinica  ћирилица
19/06/2019 |  18:32 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Вечерас изложба студентских радова; Приход намијењен за лијечење Лафорине болести

Годишња изложба радова студената студијског програма ликовних умјетности Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, биће отворена вечерас у 20.00 часова испред зграде Академије умјетности.
Универзитет у Бањалуци - Фото: СРНА
Универзитет у БањалуциФото: СРНА

Изложба, која се ове године организује 18. пут, има хуманитарни карактер. Наиме, средства која буду прикупљена продајом студентских радова биће уплаћена за помоћ истраживачком раду на усавршавању лијека за Лафорину болест. Тако ће се репродукције слика, графика и фотографија продавати по симболичној почетној цијени од пет КМ.

Иначе, ова изложба је један од најважнијих умјетничких догађаја које традиционално организује Академија умјетности Универзитета у Бањалуци, и то је јединствена прилика да се на једном мјесту виде радови студената сликарства, графике, графичког дизајна и интермедијалних умјетности, а најбољи од њих биће и награђени, саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Пројекција документарног филма "Лица Лафоре"

Вечерас у 21.00 часова, на платоу испред Филозофског факултета, биће приказан и документарни филм "Лице Лафоре", аутора Дениса Бојића.

Ријеч је о филму који говори о борби бањалучке породице Гајић за проналазак лијека за Лафорину болест.